Forstår du apespråk? Forskere har testet hvor godt over 5.500 mennesker forstår «tegnspråket» til aper.
Forskere fant katt på Mount Everest – verdens høyeste fjell En rar pus med flatt hode og tykk pels er observert i området for første gang.
Denne elefanten gjør en viktig jobb for klimaet, mener forskere Men den afrikanske skogselefanten står i fare for å dø ut.
Video viser kjempeblekksprut utenfor Japan En dykker fikk oppleve det mystiske dyret på nært hold. – Jeg var litt redd fordi den var så stor, sier han.
Forskere har funnet spennende stoffer i stein fra Mars I meteoritten er det mange forskjellige såkalte organiske forbindelser.
Stjernene forsvinner mange steder i verden Stjerner som voksne så da de var små, er kanskje borte nå.
Delfiner må gaule til hverandre fordi vi mennesker bråker sånn Delfinene bruker lyder når de skal samarbeide. Men det blir stadig mer bråkete i havet.
Små barn skjønte når hunder trengte hjelp Barna som hadde hund selv var flinkere til å skjønne hva hundene ville.
Denne blomsten er 35 millioner år gammel Den er den største blomsten som noen gang er funnet i forsteinet kvae.
Hjernen til mennesker og neandertalere kan ha hatt en spesiell ting til felles Forskerne kaller det Peter Pan-syndromet.
Glassfrosken gjemmer blodet sitt for å bli mindre synlig Uten røde blodårer er den godt kamuflert av grønne planteblader.
Elgen er mest redd for oss Det er et stort problem at elger blir drept av toget. Nå har forskere funnet ut hva som kanskje kan skremme dem bort fra toglinja.
Denne lille flua har vunnet fem nobelpriser Bananflua plager oss hjemme. Men den gjør stor nytte for forskere.
Hvor mange ord kan egentlig papegøyer lære seg? Folk som har papegøyer, har blitt intervjuet om fuglene sine. Nå vet forskerne mye mer om hva papegøyer kan lære.
Julekalender luke 6: Drikkende fugl En varmemaskin bruker forskjellen mellom varmt og kaldt til å lage energi. Da blir det trykk-forskjeller inni fuglen og den ser ut som en evighetsmaskin.
Julekalender luke 4: Enzymforsøk med fersk og kokt ananas på gelé Har du noen gang blitt sår i munnen når du spiser mye fersk ananas eller kiwi? Her er forklaringen.
Julekalender luke 3: Kaliumklorat og sukker kan antennes med noen dråper svovelsyre Reaksjonen starter sakte, etter et par sekunder begynner det å ryke, så antennes hele haugen i flammer
Julekalender luke 2:Lag din egen kuldeblanding I førstehjelpskrinet finnes ofte en pakke med kuldeblanding, som du kan bruke når du får en idrettsskade. Den kan du faktisk lage selv med enkle midler.
Nå har verdens største aktive vulkan sitt første utbrudd på snart 40 år Vulkanen Mauna Loa på Hawaii, som er verdens største aktive vulkan, hadde mandag sitt første utbrudd på nær 40 år.
Blir det luksus å reise med fly i fremtiden? I dag reiser mange i Norge ofte og langt med fly. Slik vil det ikke fortsette, tror forskere. Selv om vi finner en mer miljøvennlig måte å fly på.
22.000 ville bli astronaut, men bare 5 ble valgt ut Den europeiske romfartsorganisasjon vil finne ut hvordan mennesker med fysiske funksjonsnedsettelser kan jobbe i verdensrommet i fremtiden.
Forskere tror sjimpanser viser ting til hverandre bare på gøy «Se, så kult!». Dette tror forskere at sjimpansen mener når hun viser et løv til moren sin. Tidligere trodde de bare at det var vi mennesker som gjorde sånt.
Her er Artemis-1 på vei til månen Etter mange utsettelser ble romfartøyet skutt opp på onsdag. Bilder viser romfartøyet på vei vekk fra jorden.
Nye bilder viser galakser som ingen har sett før Nasas James Webb-teleskop kan nå se galakser som tidligere har vært utenfor rekkevidde, inkludert en som ble dannet kort tid etter Big Bang.
Dyr har også klitoris. Noen dyr har to Men det er lite kunnskap om dyrs klitoris og hva de bruker den til.
Se blekkspruter kaste skjell og sand på naboen Blekkspruter er et av få dyr som kan kaste ting. Treffer de andre blekkspruter med vilje?
Det hadde tatt lang tid for mennesker. Da fikk forskerne haier til å ta jobben med å filme havbunnen De festet kamera og GPS på til sammen 15 tigerhaier.
Vikingjenta Aud ble høvding på Island Jenter hadde det tøft i vikingtiden, men de kunne også bli rike høvdinger.
Neshornets horn har krympet Gamle bilder avslører at neshornene trolig hadde større horn for hundre år siden.
Dette spøkelset var en gang en gigantisk stjerne Med røntgen-briller kan du se Velatåken som et av de sterkeste lysene på himmelen.
Sjimpanser hermer etter hverandre når de går Skotske forskere har funnet ut at sjimpanser begynner å gå likt når de går sammen, akkurat som vi mennesker gjør.
Jo da – det kan blomstre i ørkenen også Og ørkenblomstene har en hemmelighet som er usynlig for mennesker, mener forskere.
Katten skjønner når du snakker til den Vi bruker ofte en annen stemme når vi snakker med kjæledyrene våre. Og det skjønner pus, tror forskere.
Folk hadde kanskje rev som kjæledyr for tusenvis av år siden Forskere har gravd opp 4.000 år gamle graver der mennesker og rever er begravet sammen.
Sylskarpt foto av stjerner som fødes Romteleskopet James Webb har tatt utrolig klare bilder av de berømte Skapelsens søyler.
Sjimpanser og gorillaer kan bli gode venner Selv om sjimpanser og gorillaer ofte blir sinte på hverandre, har de greid å bli gode venner i en nasjonalpark i Kongo.
Derfor har hunnstrutsene flere venner Fordelene med å henge sammen med mange andre, er forskjellige for hunner og hanner.
Forskere vil bruke brokkoli-gass for å finne liv på andre planeter Men hva i all verden er brokkoli-gass?
Ser du også øyne på denne sommerfuglens vinger? Forskere tror at fugler blir lurt slik at de ikke tør å spise sommerfuglen.
Jordskjelvet som varte i uker eller måneder For 66 millioner år siden ble jorda truffet av en asteroide. Forskere tror den lagde et mega-jordskjelv.
Forskere leter etter bananens «stamfar» De vil finne ut hvor bananen kommer fra før det er for sent. Eller kanskje er det for sent allerede?
Skipet som varslet «Titanic» om isfjell, er funnet igjen I 1912 sank Titanic, og 1.500 mennesker døde. Nå har walisiske forskere funnet lasteskipet som advarte «Titanic» om isfjellet. Dampskipet «Mesaba» sank seks år senere i Irskesjøen.
Robot som skulle til Mars står uten jobb. Kan den få oppdrag på månen i stedet? Perseverance skal frakte prøvene sine selv, så da står roboten Anon uten jobb.
Store flygeøgler kan ha utviklet seg fra bitte små skapninger på bakken Noen flygeøgler kunne bli like store som småfly, men de kan stamme fra små øgler uten vinger, tror forskere.
Jaktar på medisinar i havet Neste gong du tek ein tablett, kan medisinen i han stamme frå ei havsnigel eller eit pittelite krepsdyr frå Arktis. Det håpar i alle fall forskarar.
Forskere tror de vet hvor mange maur det finnes på jorda Ikke millioner, ikke milliarder. Ikke billioner heller. Vi snakker billiarder.
Forskere fant 380 millioner år gammelt fiskehjerte Og den veldig gamle fisken skal ha mye til felles med haiene som fortsatt lever.
Dette er eldgammelt oppkast fra dinosaurenes tid Dyret hadde gomlet i seg frosk og salamander til middag.
Søppel-kakaduene slår tilbake mot lokk-triks Da kakaduene i Australia lærte å åpne lokket på søppelkasser, begynte folk å finne på triks for å stoppe dem. Men fuglene gir seg ikke. Se video!
Hvem vinner slåsskamp mellom en livsfarlig hvithai og en enorm blåhval? Den ene er det største dyret i verden. Den andre er et fryktet rovdyr. Kan den store blåhvalen beskytte seg mot en sulten hvithai?
Nå vet forskere mer om livet til et av de første store pattedyrene Dinosaurene døde ut. Etterpå utviklet pattedyr seg for å fylle tomrommet. Forskere har funnet ut mer om et av de tidlige dyrene fra denne perioden.
Er edderkopper virkelig skumle og farlige? Nesten alt som blir skrevet om edderkopper i mediene handler om at de er skumle og farlige. Det er stort sett falske nyheter, mener forskere.
Fossiler fra Afrika forteller om starten på dinosaurenes tidsalder De tidligste dinosaurene ser ut til å ha levd i et belte med godt klima, sør på superkontinentet Pangea.
Lager oksygen av luften på Mars Teknologien blir nyttig hvis mennesker skal reise til den røde planeten.
Romteleskopet James Webb har oppdaget karbondioksid på en fjern planet Dette er det første klare signalet fra karbondioksid utenfor solsystemet.