Hva er klimaangst? PODCAST: Har vi grunn til å være bekymret for klimaet? I ung.forskning.no sin podcast snakker vi om fenomenet klimaangst.
Hvorfor får noen ereksjon i klasserommet? PODCAST: I første episode av ung.forskning.no sin nye podcast snakker vi om ereksjon og alt det fører med seg.
Pasienter på sykehus hadde litt mindre vondt etter at de fikk besøk av en hund De ble også mindre engstelige.
Hvorfor liker noen å se på kviser som poppes? Spør en forsker: Videoer av puss som klemmes ut av kviser er sett flere millioner ganger, men hvorfor liker vi det?
Hva skjer når snørret blir grønt? SPØR EN FORSKER: Mange tror det er bakterier som setter farge på snørret. Det stemmer ikke.
Bråkete eller rolig vekkerklokke: Hva virker best? Melodier er bedre enn pip-pip-toner, ifølge to australske forskere.
Kan denne grevinnen ha dødd av sminkeforgiftning? Blyhvitt er et stoff som har supre sminkeegenskaper. Det var på moten på 1700-tallet, men er veldig giftig.
Derfor bør du ikke pusse tennene etter frokost Gjør du det i veldig mange år, kan du få svakere tenner.
Kan vi lage snytepapir som skifter farge når det er koronavirus i snørret? SPØR EN FORSKER: – En artig tanke, men det har noen utfordringer, sier forsker
Søvn kan hjelpe deg å huske navnet til nye venner Det er spennende å møte nye mennesker. Men syns du det er vanskelig å huske hva de heter i starten? Søvn hjelper deg.
Du kan få mer lyst på godteri hvis du er trøtt Ungdommer som hadde sovet lite, spiste mer sukker og mindre frukt og grønt.
I framtiden kan kanskje klokka si fra om du bør være hjemme fra skolen Den kan finne ut om vi blir syk lenge før vi føler oss dårlige.
Mysteriet om lomper vant pris for beste artikkel på ung.forskning.no På lompefabrikken begynte lompene å sprekke. Men hvorfor?
Stadig flere barn som får kreft, blir friske og får egne barn Det er svært sjelden at barn og unge får kreft. Men noen ganger skjer det.
Bør vi slutte å stille klokka på våren og høsten? Sist helg måtte vi på nytt stille klokka. Politikere i Europa vil ha slutt på dette. Men forskere er ikke helt enige om det er bra for oss eller ikke.
Unge får veldig god beskyttelse av koronavaksinen Vaksinen virker veldig godt på unge mellom 12 og 18 år, viser to nye studier.