Hva synes du egentlig om din egen kropp?

Er det vanlig å ikke like kroppen sin?

PODCAST: Vi snakker mye om kropp og hvordan den helst bør se ut. I denne episoden av «Alt du ikke vet» snakker vi om hvorfor kropp kan være vanskelig.

Hvorfor er vi så opptatt av kropp? Er det vanlig å ikke like kroppen sin?

I denne episoden snakker vi om hvorfor så mange ikke liker kroppen sin og hvordan vi kan gjøre noe med det.

Christine Sundgot-Borgen har forsket mye på hvordan unge ser på kroppen sin.

Uoppnåelige kropper

Gjest i studio er forsker Christine Sundgot-Borgen. Hun jobber i regional seksjon spiseforstyrrelser ved Oslo universitetssykehus og har forsket mye på hvordan unge ser på kroppen sin.

– Vi er hele tiden omringet av beskjeder om hvordan kroppen vår skal være, hvordan vi skal leve for å se best mulig ut og hvor godt trent vi skal være, sier Christine.

Hun mener at det nesten er umulig å ikke oppleve at kropp har et visst fokus. Likevel har hun flere tips til hva vi kan gjøre for å få et bedre kroppsbilde.

Hør mer i den denne ukens episoden av «Alt du ikke vet».

Dersom det er noe du vil at vi skal svare på i podkasten send en mail til epost@forskning.no eller kontakt oss på Facebook eller på Instagram.

Her finner du podcasten:

Du kan finne podcasten vår på Apple podcasts, Spotify og de fleste andre steder der du lytter til podcaster.

Kilder brukt i episoden:

  • En norsk studie viser at ungdom påvirkes mindre av kroppspress dersom de har meidatrening.
  • Næremere halvparten av unge mellom 12-13 år vil endre på noe ved utstende sitt. Det kommer frem i Press sin rapport om kroppspress.
  • En svensk studie viste at det er tre ting som gjerne kjennetegner de som er fornøyde med kroppen sin. Dette har forskning.no tidligere skrevet en sak om.
Powered by Labrador CMS