Det kan være fristende å hoppe på TikTok-trender som lover mindre kviser, finere hud og mer glød.

Finnes det en kur mot kviser?

PODCAST: På TikTok kommer det hele tiden nye tips og triks for å få finere hud, men bør vi hoppe på trendene? 

Hver eneste dag kommer nye hudpleietips i feeden på TikTok. Kremer, peelinger og mer alternative løsninger som isbiter og mensblod skal gjøre underverker på huden. Det er lett å la seg påvirke, handle inn nye produkter og kaste seg på den nyeste trenden. 

Hvorfor har vi så ulik hud og hva er egentlig en hudpleierutine? 

Her finner du podcasten:

Du kan finne podcasten vår på Apple podcasts, Spotify og de fleste andre steder der du lytter til podcaster.

Hudlege Miray Al Mustafa mener det enkle ofte er det beste.

Mange sliter med kviser

Gjest i denne episoden av podcasten er hudlege Miray Al Mustafa. Hun jobber med hud hver dag og bruker sosiale medier til å dele kunnskap om huden. 

– Kviser er veldig vanlig å få under puberteten. 80 prosent, altså nesten alle ungdommer, får problemer med kviser på et eller annet tidspunkt, sier hudlegen. 

Det er flere årsaker til at man får kviser, men gener spiller en stor rolle. Likevel mener Miray at det ofte er hjelp å få, og det kan være lurt å oppsøke hjelp dersom du ikke er fornøyd med huden sin. 

Når det kommer til hudpleie-tipsene som florerer på TikTok, er Miray mer skeptisk. 

Hør mer om kvisebehandlinger, hudpleierutiner og hva Miray sier om de ulike TikTok-trendene i podcasten «Alt du ikke vet». 

Kilder brukt i episoden:

  • I 2021 spurte nettstedet Helt Krem sine følgere om de noen gang hadde unngått sosiale situasjoner på grunn av huden sin.  Hele 59% svarte ja.
  • Studier viser at visse typer stress kan forstyrre immunforsvaret og hudens evne til å gro. Dette skriver helsetjenesten Kry om i en artikkel om kviser og uren hud. 
Powered by Labrador CMS