Det kan være vanskelig å få diagnosen ADHD. Heldigvis finnes det flere behandlingsmetoder.

Hva er egentlig ADHD og hva kan gjøres med det?

PODCAST: Du kan ikke finne ut om du har ADHD ved hjelp av en test på TikTok, ifølge gjesten i denne episoden.

I denne episoden av podcasten «Alt du ikke vet» er det Charlotte Lunde som er gjest. Hun jobber som overlege i barne og ungdomspsykiatri, og er opptatt av å utforske hvordan ADHD kan behandles.

Lunde sier noen kan leve helt fint med ADHD og mener noen gutter har fått diagnosen fordi de er umodne, og derfor er mer hyperaktive enn resten av klassen.

Charlotte Lunde er lege og forsker.

– Uroaspektet ved diagnosen er tydeligere hos gutter, noe som har gjort at gutter lettere får diagnosen, forteller hun og legger til at forsking viser at gutter som er født senere på året, oftere blir diagnostisert med ADHD.

Her finner du podcasten:

Du kan finne podcasten vår på Apple podcasts, Spotify og de fleste andre steder der du lytter til podcaster.

Kan behandles på flere måter

Når det kommer til behandling av diagnosen mener Lunde at det er mange alternativer, og at ikke medisiner er nødvendigvis er rett for alle.

Hør mer om ADHD og ulike behandlingsmetoder i denne episoden av podcasten «Alt du ikke vet».

Kilder brukt i episoden:

  • En svensk studie viste at ADHD først og fremst er et problem på skolen. Dette har forskning.no tildigere skrevet en sak om.
  • Ifølge en studie løser barn med ADHD oppgaver bedre når de hører på en susende lyd samtidig. Dette har ung.forskning.no tidligere skrevet en sak om.
  • Forskning har vist at barn med ADHD ofte gamer mer enn andre barn. Det mener forskerne kan ha flere årsaker. Dette har forskning.no tidligere publisert en sak om.
Powered by Labrador CMS