Verdensrommet er populært på ung.forskning.no, men også saker om dyr og historie.

Dere likte disse sakene aller best i 2021

Ulvunger, kjempekomet og skummel grotte: Her er favorittsakene deres fra i fjor.

37 ulvunger var med i forskernes eksperiment. Ulvene var tamme, og forskerne behandlet dem akkurat som hundevalper. Så hva skjedde med ulvene?

Det kan du lese om i den mest populære artikkelen i fjor på UNG.forskning.no.

Kometene er digre klumper av is og støv. De aller fleste av dem svever veldig langt unna vår planet. Men en komet kommer nærmere oss enn de andre. Det kan du lese om i den nest mest leste artikkelen fra i fjor.

To døde stjerner sirkler rundt hverandre langt ute i verdensrommet. Den ene er varm, den andre er ufattelig tung. En dag vil de bli til støv - i en gigantisk eksplosjon.

Bein etter hester, esler og mennesker har blitt samlet gjennom tusenvis av år i en grotte. Men hvem slepte alle knoklene dit? Les mer i denne saken:

Mansa Musa var konge i Vest-Afrika. Han tjente pengene sine på gull, kobber, skjell, krydder, perler og salt. Musa ble berømt da han la ut på en reise.

Mange folk i Norge er i slekt med svensker. Folk i Rogaland, Agder og Telemark fikk ikke barn med folk fra andre steder i landet. Hvordan kan forskerne vite det? Les mer i denne saken:

Vår egen menneskeart, Homo sapiens, kom fra Afrika. Etter hvert begynte de å spre seg rundt til resten av verden, der de traff på neandertalerne. Men det var flere mennesketyper. En kjeve forteller om dem.

Har du våknet av fuglekvitter? For fuglene synger høyt om morgenen. Særlig hannene. De synger «kom hit» til hunnene og «kom deg vekk» til hannene.

Her er appen som du kan bruke til å imponere familie og venner. Ta en bilde av billen eller planten, og så vil Artsorakelet fortelle deg hva det kan være.

Vår egen planet er 4500 millioner år. Planeten med det kjedelige navnet PDS 70b er bare 5 millioner år. Det gir forskerne en sjelden mulighet.

Powered by Labrador CMS