165.000 barn over hele landet deltar nå i skolefritidsordningen.

Rekordmange barn går på SFO

92 prosent av førsteklassingene går nå på SFO.

165.000 barn over hele landet går nå på SFO. Det er 12.000 flere barn enn i fjor, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Det at så mange flere går på SFO kan være fordi regjeringen i fjor bestemte at førsteklassinger skulle få 12 timer gratis SFO i uka.

Neste høst skal også andreklassinger kunne få 12 timer gratis SFO i uka.

Til høsten skal også andreklassinger kunne gå 12 timer gratis på SFO i uka.

Det gjør at en familie kan spare rundt 20.000 kroner i året.

Økning i alle fylker

– Billigere SFO vil hjelpe mange familier i en tid som er økonomisk krevende. Derfor mener jeg det er riktig at regjeringen sammen med SV fikk prioritert dette for både første- og andreklassinger i neste års statsbudsjett, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Det har blitt flere barn på SFO i alle fylker i landet, men økningen er størst i Agder fylke med 15 prosentpoeng, mens Innlandet har hatt nest mest økning i deltakelse med 13 prosentpoeng siden i fjor.

Aller flest SFO-barn er det i Oslo. Der går 97 prosent av førsteklassingene på SFO.

– Genialt

Når også andreklassinger får tilbud om 12 timers gratis SFO fra høsten, mener kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) at dette vil kunne gjøre at det blir mindre sosiale forskjeller.

– Det er viktig for at alle barn skal få være med, og for at foreldrene skal kunne jobbe, sier Brenna.

SV-leder Audun Lysbakken sier til NTB at han mener gratis SFO er genialt og gjør at barn blir venner uavhengig av hva foreldrene deres tjener og hvor de kommer fra.

– Jeg er glad for å se at så mange ekstra familier får hjelp til å få hverdagen til å gå i hop, at alle barn får være med, og at familiene har spart titalls tusen, sier Lysbakken.

Powered by Labrador CMS