Ukrainske soldater gjør det de kan for å forsvare landet sitt. Her er en gruppe nyutdannede offiserer i Ukraina.

Hvorfor er det krig i Ukraina og kan krigen komme hit?

PODCAST: Dette sier forskeren om krigen i Ukraina.

Det er mange som kjenner en vond klump i magen når de tenker på krigen i Ukraina. Vi hører om krigen i nyhetene daglig og i sosiale medier spres både bilder og videoer fra krigsområdene.

Hvorfor er det egentlig krig i Ukraina og kan krigen komme til Norge?

Gjesten i denne episoden av podcasten «Alt du ikke vet» er Tor Bukkvoll. Han er forsker ved Forsvares forskningsinstitutt og har forsket på både Russland og Ukraina.

Her finner du podcasten:

Du kan finne podcasten vår på Apple podcasts, Spotify og de fleste andre steder der du lytter til podcaster.

– Russland sliter

Forsker Tor Bukkvoll.

Bukkvoll har god oversikt over situasjonen i Ukraina og selv om han vet mange er redde, tror han ikke at denne krigen vil komme til Norge.

Først og fremst mener han at dette er en konflikt mellom Russland og Ukraina, men han sier også:

– Russland sliter med å klare og slå Ukraina og da har de egentlig ikke styrker til å begynne å krige mot andre samtidig.

Likevel kan man tenke seg at Russland ser på Vesten som en større trussel ettersom flere land, som blant annet Norge, har sendt våpen til Ukraina.

Hør mer om krigen i Ukraina i podcasten «Alt du ikke vet».

Kilder brukt i episoden:

  • 80 prosent av den ukrainske befolkningen er villige til å ta til våpen for å beskytte landet sitt. Det viser tall Tor Bukkvoll refererer til i en kronikk publisert i Aftenposten.
  • Ukrainske flyktninger er stort sett fornøyde med mottakelsen i Norge, og mange ser for seg å bli værende også etter krigen. Det viser en undersøkelse gjort av OsloMet.
Powered by Labrador CMS