Dette er et tidlig illustrasjonsbilde fra 2018, av hvordan Starship kan se ut når det er i bruk.

Til neste år tar dette romskipet kanskje sin første tur til verdensrommet

Romskipet som sannsynligvis skal sette de neste menneskene på månen, skal kanskje få sin første tur ut i rommet i begynnelsen av 2022.

NASA har en plan om å sette mennesker på månen. Det har ikke blitt gjort siden 1972, og de skulle egentlig prøve igjen i 2024.

De sier selv at dette var for vanskelig å få til og nå mener de at det kan skje tidligst i 2025, ifølge NASA.

Men når de kommer dit, skal romskipet «Starship» bringe de første astronautene til overflaten. Romskipet blir bygget av selskapet SpaceX, og de vant en konkurranse mot andre romskip-forslag fra andre selskaper.

Nå er dette romskipet under testing og utvikling. Sjefen i SpaceX, Elon Musk, mener at en test-versjon av romskipet skal ut i rommet for første gang i begynnelsen av neste år, ifølge nettstedet Space.com.

Dette test-romskipet, kalt Starship SN20, skal kanskje få sin første tur i begynnelsen av 2020. Det svarte du kan se på raketten er varmeskjoldet, som beskytter raketten mens den går inn i atmosfæren.

Lande av seg selv

Romskipet har blitt testet før, og en tidligere test skulle finne ut om romskipet klarte å ta av, henge i lufta og lande igjen. Det gikk bra, men den første testen endte med at raketten eksploderte, som du kan lese mer om her.

Dette gjør at romskipet kan brukes igjen og igjen, noe som gjør romfart billigere.

Den neste testen vil gå ut på å sende «Starship» ut i rommet. Der skal den gå i bane rundt jorden, for så å lande igjen i havet, ifølge romfartsnettsiden Spaceflight now. Det skal ikke være mennesker ombord enda, siden dette er en test.

Nå mener SpaceX at de skal få til mange test-oppskytninger neste år, hvis alt går etter planen, ifølge Space.com.

Slik ser NASA og SpaceX for seg at «Starship»-typen som skal lande på månen kommer til å se ut.

Første tur rundt månen?

SpaceX ser for seg at «Starship» kommer til å være et slags altmulig-transportmiddel for solsystemet. Det kan brukes til turer til månen og til Mars hvis det fungerer som det skal.

Men først må det opp i rommet på sin første tur rundt jorden. Etter hvert skal det testes på en ubemannet ferd rundt månen, før det kanskje skal ta med folk rundt månen i 2023.

Den japanske milliardæren Yusaku Maezawa har nemlig avtalt med SpaceX at de skal ta en tur rundt månen i 2023, ifølge nettstedet The Verge.

De skal ikke lande på månen, men han har annonsert at han vil ha med forskjellige folk fra hele verden på turen. Åtte stykker skal velges ut, ifølge deres egne nettsider.

Om dette kan skje i 2023 vil testene av romskipet vise. Nå mener SpaceX at de skal få til mange test-oppskytninger neste år, hvis alt går etter planen, ifølge Space.com.

Dette er bare en av «Starship»-variantene som SpaceX har under planlegging. Den som skal lande på månen, kalles «Starship HLS» og er spesialdesignet for å ta folk opp og ned fra månens overflate.

Powered by Labrador CMS