De nye og de gamle romfarerne på Kinas romstasjon Tiangong etter at de tre nye ankom onsdag. De blir sammen i flere dager før de gamle reiser tilbake til jorda.

Tre kinesiske romfarere har kommet frem til romstasjon

Tre kinesiske taikonauter kom onsdag frem til den kinesiske romstasjonen Tiangong etter å ha blitt skutt opp fra Gobiørkenen tirsdag.

De tre taikonautene, som er det kinesiske ordet for astronauter, har som oppdrag å bli ferdig med å bygge og fikse Kinas nye romstasjon Tiangong. Når den er ferdig, skal et rullerende mannskap på tre jobbe med vitenskapelige eksperimenter og teste ny teknologi.

En av dem som har kommet frem til romstasjonen, er veteranen Fei Juniong, som sist var i verdensrommet for 17 år siden. De to andre er i rommet for første gang.

De tar over for taikonautene som har vært på romstasjonen siden juni, og det blir første gang Kina foretar et skifte av mannskap på stasjonen.

Kina har tatt opp kampen om verdensrommet med USA og Russland. Landet har sagt at de vil sende opp mennesker til månen i løpet av de neste ti årene. I USA har Nasa sagt at de vil ha astronauter på månen allerede i 2025, men få tror de klarer den fristen.

Powered by Labrador CMS