6. desember: Korleis kan ein balansere ti spikrar oppå ein spikar?

JULEKALENDER: Inge og Magne balanserer i dagens luka.

Utstyr:

  • Ein trekloss
  • 11 store spikrar med hovud

Kva skjer:

Slå ein av spikrane i treklossen. Dei ti spikrane skal du nå balansere på hovudet til spikaren i klossen.

Det kan sjå umogeleg ut å balansere så mange spikrar oppå hovudet til éin liten spikar. Du må forsøke å låse spikrane fast til kvarandre.

Legg ein spikar på bordet, legg 4 spikrar med hovudet over den fyrste, slik at dei ligg på tvers av den undste. Legg så 4 spikrar motsett veg oppå den undste, slik at dei ligg annankvar bortover. Den siste spikaren legg du oppå alle dei fire para, slik at den låser fast hovuda på alle spikrane, og slik at den ligg over den undste spikaren du starta med.

Klem saman alle spikrane med to fingrar, og løft dei opp, slik at de fire para med spikrar heng på skrå nedover. Løft dei forsiktig opp, og balanser dei på spikaren i klossen.

Det plar bli litt fomling før du finn teknikken, men med litt øving får du det heilt sikkert til.

Med øving klarer du å løfte spikarane.
Med øving klarer du å løfte spikarane.

Hei leser!

Hei leser!

Jeg er redaktør av UNG.forskning.no.

Hos oss jobber vi under det som heter Redaktørplakaten. Det betyr at vi følger medias regler og det er redaktøren som bestemmer hva som blir publisert.

På UNG.forskning.no finner du for det meste artikler og videoer som er laget av journalistene i forskning.no. Sakene er det vi kaller redaksjonelt uavhengige. Det betyr at vi jobber kildekritisk og bare for dere som er lesere – og ikke for forskere og andre som bestemmer.

Vi har også en annen type saker, som den saken du har lest nå. Den er laget og betalt av en av eierne våre, som er universiteter, høgskoler og andre som driver som med forskning. Disse sakene er ikke uavhengige, men viser fram god og viktig forskning. Vi merker sakene fra eierne med denne faktaboksen og der hvor det står hvem som har skrevet artikkelen.

Lurer du på ting om redaktøransvar og hvordan vi jobber, bare ta kontakt - [email protected]

Hilsen Nina Kristiansen

Powered by Labrador CMS